6/14/2022

BIGG Sinerji 2022/2 Yeşil Çağrı

Entrepreneurship

About Program

BiZ KİMİZ

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla 2022-2 BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı açıldı.

Tematik alanda açılan ikinci BiGG Yeşil Büyüme Çağrısı olma özelliğine sahip çağrı; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve 15 Temmuz 2021 tarihinde Yeşil Mutabakat Eylem Planına yönelik olarak yayınlanan 2021/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda hazırlandı.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında, Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlayacak iş fikrine sahipseniz  BİGGSİNERJİ’ nin eğitim ve mentorluk desteğiyle 450 Bin TL’lik hibeye hak kazabilirsiniz.

Biggsinerji, teknoloji ve yenilik tabanlı iş fikrine sahip girişimcilere iş fikirlerini ticarileştirme yolunda eğitim, mentorluk gibi hizmetlerile destek sağlayan bir TÜBİTAK BİGG Uygulayıcı Kuruluşu ve ön kuluçka programıdır.

Aslında bu program ile şirketleşmeye giden yolculuğunuz boyunca sizlere destek oluyoruz ve hayallerinizi  gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz.

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş (DEPARK), Teknopark İzmir ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve nitelikleri yüksek güçlü akademik altyapısını ve sektörün önde gelen deneyimli mentorlarını, geniş bir işbirliği ekosistem desteği ile girişimcilere sunuyoruz.

Proaktif ve dinamik bir yönetim modeline sahip programla, girişimini harekete geçirmek için hemen başvur!

BiGG Uygulayıcı Kuruluşlarının listesi ve Yeşil Büyümeye hizmet eden Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konularının yer aldığı çağrı dokümanına ulaşmak için tıklayınız.

Çağrı Konusu ve Kapsamı

  • İklim Değişikliği, Çevre ve Biyoçeşitlilik: İklim Değişikliği, Karbon salımı ve Sera Gazı Emisyonlarının Düzenlenmesi Amacına Katkı Sunacak Çalışmalar
  • Temiz ve Döngüsel Ekonomi
  • Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım: Tarladan Sofraya Sürdürülebilir Tarım
  • Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Program

DESTEKLER

BİGG SİNERJİ Programına kabul edilen girişimci adaylarına;

  • Girişim özelinde yol haritaları oluşturuyoruz.
    • Girişim takımı ile süreci dijital ortamda beraber yönetiyoruz.
    • Girişimin ihtiyacı olan paydaş arama/validasyon süreçlerine destek oluyoruz. Girişimcilerin, deneyimli mentörlerimizin iş/akademi/girişim/yatırım ağları üzerinden doğru kişilere erişimleri destekleniyor
    • Girişimlerin ihtiyacı olan pazar, benzer girişim, paydaş araştırmaları için ücretsiz TECHIN2B İnovasyon radar veritabanı erişimi sunuyoruz. Araştırmaları ile alanı ve ihtiyaçları daha iyi tanımalarını ve doğru kişilere erişmelerini sağlıyoruz.
  • Girişimlerin program sürecinde gelişme süreçlerini ve aktivitelerini atanan mentörler ve tüm takım işbirliği ile sistem üzerinden takip ediyoruz.
  • Dijital mentörlük sistemi ile kendi girişiminizi değerlendirmenizi eksikliklerinizi ilk aşamada belirlemenizi ve mentörlük süreçlerinde geliştirmenizi sağlıyoruz.

  • Girişim özelinde Pazar bilgilerine, benzer girişimlere, potansiyel paydaşlara ve patent alanı analizlerinize erişim için TECHIN2B İnovasyon radar veritabanına ve analitik araçlarına erişim sunuyoruz.
    • Yüzlerce rapor
    • Girişim verisi
    • Patent verisi
    • Pazar verisi
    • Uzman veritabanına erişim

  • Girişim ve yatırım deneyimi olan mentörler ve eğitmenler ile deneyim paylaşımına dayalı eğitimler sunuyoruz.
    • Tekno girişimcilik ve iş modeli oluşturma, pazar araştırması, patent araştırması,  iş planı hazırlama, finansal planlama ve bütçeleme, risk yönetimi, pazarlama yönetimi, sunum teknikleri ve şirketleşme ve mevzuat yönetimi gibi konularda çeşitli eğitimler verilmektedir.
    • Geçmiş dönem BİGG programını tamamlayan başarılı start-uplar ile girişimci adaylarını ilham verici deneyim paylaşımları ile buluşturmaktadır.
  • Programa bireysel başvuru gerçekleştiren girişimci adaylarına projede ihtiyacı olan takım oluşturma aşamasında ekip güçlendirme destekleri sağlanmaktadır.
  • Ön Kuluçka Merkezi ortak çalışma alanı kullanma imkânı sunulmaktadır.
  • Ortak çalışma alanlarının yanında BiggSinerji Programı kapsamında yer alan girişimci adaylarının, nitelikli akademik personel ve araştırma altyapısı, atölye, tasarım merkezi ve üniversitelerin laboratuvar olanaklarından yararlanmaları sağlanmaktadır.
  • Kurumlar, akademisyen ve öğrencileri için iş fikri ile ilgili fikri mülkiyet haklarının korunmasında teknik destek vermektedir.
  • Şirket kurma ve mevzuat hakkında bilgilendirmeler yapılarak program sonrası 2. Aşama destek alan girişimcilere şirketleşme süreçlerinde mentorluk desteği sağlanmaktadır.

Ana Mentörler

Semih Erden, teknoloji ticarileştirme konusunda 10 yılı aşkın deneyime sahiptir. Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde Girişimcilik Birim Yöneticisi olarak görev yapmıştır. 2016-2020 yılları arasında 16 milyon dolar gelir elde etmiş 50'den fazla startup'a ev sahipliği yapan Ege Teknopark Kuluçka Merkezi'ni yapılandırmış ve koordine etmiştir. Startup ​​destek programları ve ekosistem tasarlama&yönetme konusunda deneyime sahiptir.

Girişimcilik konusunda derin bir merak ve tutku sahibi olan Erden mentor olarak birçok girişime iş geliştirme, satış, kaynak yaratma, Ar-Ge projeleri ve ekip yönetimi alanlarında birebir destek sağlamaktadır. Kendisi de bir girişimci olan Erden doğal elyaf takviyeli kompozit malzeme teknolojilerine odaklanan bir girişim olan BPREG'in ve fikri mülkiyet ve ticarileştirme odaklı ürün ve servis sunan TLS.IP’nin ortağıdır. Erden aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nin Girişimcilik Programları Koordinatörüdür.

Semih 2018 yılından beri ASTP tarafından verilen Teknoloji Transfer Profesyoneli (RTTP) unvanını taşımaktadır. Semih aynı Licensing Executives Society (LES) Turkey üyesidir.

Aykut Gülalanlar, Elektrik -Elektronik Mühendisliği lisans derecesine ve Mühendislik yönetimi yüksek lisansına sahiptir. Aykut, TLS.IP firması kurucu ortağıdır ve  14 seneyi aşkın süredir fikri mülkiyet haklarına dayalı ticarileştirme çalışmalarına liderlik yapmaktadır.

2011 yılından beri Patent vekilidir. CLP, RTTP, PMP gibi uluslararası sertifikalara sahiptir. CLP,LES, AUTM gibi çalışma alanı ile ilgili uluslararası organizasyonlarda yönetici ve komite başkanı olarak görev almaktadır. IAM World’s 300 Leading IP Strategists listesinde yer almaktadır.

Patent analizi, teknoloji izleme, rakip analizi, Patent alan raporu hazırlama, teknoloji değerlendirme ve değerleme konularında çalışmaktadır. Türkiye’nin ilk teknoloji yönetim ve inovasyon radar platformu olan TECHIN2B portalının kurucusudur.

University of Texas, IC2 Institute ile beraber teknoloji değerlendirme kanvası, değerleme metodolojileri, değerlendirme Skor Analizleri üzerine birçok araç geliştirmiştir.

Ekrem Ayhan Çakay, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden lisans derecesini ve İTÜ'den "Patent Kalitesi" teziyle MBA derecesini aldı. Ortağıyla kurduğu Modemonde isimli start-upı ile Boğaziçi ve Ege Üniversitesi yarışmalarında finale kaldı. Arçelik Fikri Haklar Departmanında 4 yıl boyunca Patent ve İnovasyon Uzmanı olarak çalıştı. Avrupa Patent Vekilliği ön sınavını başarıyla geçerek vekil adayı oldu. AIPPI Türkiye üyesidir.

Hem sanayi hem de üniversite için patentlenebilirlik, patent kalite kriterleri, teknoloji izleme ve patent haritalama teknikleri, patent değerleme, rakip ihlal ve itiraz analizleri, girişimcilikte patent ve yaratıcı düşünce konularında çalışmaktadır.

   

 

Submission Period


Start Date

Tuesday, June 14, 2022 09:00

Deadline

Tuesday, July 19, 2022 23:59

#bigg